به گزارش روابط عمومی استانداری؛ دومین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان، پیش از ظهر روز شنبه به ریاست حسین مدرس خیابانی "استاندار سیستان و بلوچستان" و با حضور چند تن از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، معاونین استاندار و همچنین اعضای شورای برنامه ریزی استان برگزار شد.
گفتنی است در این جلسه در خصوص آخرین وضعیت جذب اعتبارات عمرانی سال ۱۴۰۰ و پیشنهاد توزیع اعتبارات سال ۱۴۰۱ به تفکیک فصل و شهرستان بحث و بررسی شد.
حسین مدرس خیابانی درخصوص وضعیت جذب اعتبارات عمرانی سال ۱۴۰۰ توسط دستگاههای اجرایی تاکید کرد:همه دستگاهها موظفند اعتبارات عمرانی را تا آخر خرداد ماه به صورت ۱۰۰ درصد جذب نمایند.
وی با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم یک ریال از اعتبارات استان به خزانه برگردد، بیان داشت: برگشت اعتبار خط قرمز ماست و دستگاهها باید تلاش کنند در فرصت باقیمانده این اعتبارات را به صورت صددرصد جذب کنند چرا که در همه حوزه ها نیازمند اجرای طرح ها و جذب اعتبار هستیم.
استاندار گفت: استان سیستان و بلوچستان در همه شاخص ها در جایگاه پایین قرار دارد و با این شرایط برگشت اعتبارات اختصاص یافته به استان قابل قبول نیست و برگشت اعتبار اجحاف در حق مردم استان است.
وی افزود: اگر بگوییم که مدیرانی که توانایی جذب این اعتبار را تا پایان سال مالی ندارند جابجا خواهند شد، این راهکار در عمل برای استان پول نمی شود و مشکلی هم از استان حل نخواهد شد.
مدرس خیابانی تصریح کرد: دستگاههای اجرایی تا ۳۱ خرداد مهلت دارند که اعتبارات باقی مانده را جذب نمایند و در غیر این صورت سازمان برنامه و بودجه اعتبارات را بین دستگاههایی که توانمندی جذب دارند، جابجا نماید و اعتباری از استان به خزانه بر نگردد.
وی بیان داشت: دستگاههایی که میزان جذب اعتبارات ۱۴۰۰ آنها پایین است و توانایی جذب ندارند بر همین اساس در توزیع اعتبارات ۱۴۰۱ همین موضوع مد نظر قرار می گیرد و اعتبار کمتری به این دستگاهها اختصاص خواهد یافت و اختصاص اعتبارات جدید این دستگاه به میزان جذب اعتبارات ۱۴۰۰ بستگی دارد.
به گفته تعدادی از مدیران حاضر در این نشست، مشکلات موجود در اجرای مناقصات و همچنین اختصاص اعتبار به صورت اسناد خزانه از موانع و مشکلات پیش روی جذب اعتبارات عمرانی است که براین اساس استاندار استفاده از فرآیند ترک تشریفات را در روزهای باقیمانده برای جذب اعتبارات را ضروری عنوان کرد.
مهرداد عرب اول رئیس سازمان برنامه و بودجه استان در این نشست اطهار داشت: بخش عمدهای از اعتبارات سال ۱۴۰۰ که در اختیار دستگاههای اجرایی قرار گرفت به صورت اسناد خزانه بود.
وی ادامه داد: یکی از اتفاقات خوب سال ۱۴۰۰ سفر ریاست محترم جمهور به استان و تخصیص هزار و ۹۰۰میلیارد تومان تخصیص نقدی به استان در دوماه انتهای سال ۱۴۰۰ بود که گشایش بسیار خوبی در حوزه اعتبارات برای دستگاههای اجرایی بود.
عرب گفت: بر اساس رصد انجام شده بالاترین اعتبار نقدی در بین ۲۳ استان که سفر ریاست محترم جمهوری انجام شده، مربوط به سیستان و بلوچستان است و با این اعتبارات بسیاری از پروژههایی که سالیان متمادی متوقف و یا روند اجرایی آن کند بود شتاب خوبی گرفت و به بهره برداری رسید و بخشی هم تا پایان سال مالی به بهره برداری خواهد رسید.
وی گفت:حسب دستور استاندار بسیار حساس هستیم که این اعتبارات برگشت نشود و بر همین اساس جلساتی در سازمان برنامه و بودجه با حضور ۲۰ دستگاه اجرایی که اعتبار بیشتری داشته اند، برگزار شد و آخرین مهلتی که به دستگاه های اجرایی داده شده ۳۱ خردادماه است.
رییس سازمان برنامه و بودجه افزود:اگر دستگاهی نتواند این اعتبار را در زمان تعیین شده جذب کند، این اعتبارات بین سایر دستگاه هایی که قدرت جذب بهتری دارند جابجا خواهد شد.
وی بیان داشت: هزار و ۷۵۶میلیارد تومان تخصیص اسنادی به دستگاههای اجرایی استان داشته ایم که از این رقم فقط ۶۷۸ میلیارد تومان تاکنون جذب شده و هزار و ۷۷۷ میلیارد تومان باقی مانده اعتبار وجود دارد که بر اساس درصد، میزان جذب اعتبار تاکنون به ۴۵ درصد رسیده است.
گفتنی است نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست به بیان مشکلات حوزه تامین آب روستاها،حوزه اشتغال و حوزه راه حوزه های استحفاظی پرداختند و اختصاص اعتبارات به صورت ویژه برای این فصول را خواستار شدند.